مراحل اخذ ویزای شینگن

ویزای ورود به محدودۀ شینگن را باید برای سفر به کشورهای عضو شینگن اخذ نمود. به طور مثال، چنانچه کشور مقصد، آلمان است باید از طریق سفارت آلمان اقدام به گرفتن شینگن کرد. به طور کلی، روادید شینگن اجازه اقامت حداکثر 90 روز طی هر 180 روز در منطقه شینگن را می دهد.
ویزای شینگن دارای چهار نوع مختلف بوده که از طریق چهار حرف الفبای انگلیسی A B C D مشخص شده است.
ویزای (A)
به ویزای ترانزیت می گویند که مسافر حق خارج شدن از فرودگاه را ندارد و فقط می تواند در یکی از فرودگاه های شینگن هواپیمای خود را عوض کرده و رهسپار کشوری در خارج از شینگن گردد.
ویزای (B)
به ویزای عبور گفته می شود و مسافر فقط حق دارد از فرودگاه خارج شده و از شینگن بعنوان منطقه عبوری استفاده کند تا از طریق زمینی خود را به کشور دیگر غیر شنگن برساند. مسافر حق توقف غیر ضروری در شینگن را ندارد.
ویزای (c)
به ویزای بازدید می گویند. معمولی ترین نوع ویزاست که اکثر ایرانیان نیز با آن وارد محدوده شینگن می شوند. این نوع ویزا می تواند حداکثر دارای 90 روز “اعتبار” و حداکثر 90 روز “روزهای مجاز” باشد.
ویزای (D)
ویزای بلند مدت است. معمولا برای اشخاصی مانند تجار و مانند آن صادر می گردد که به دلایل ویژه مثلا بازرگانی مجبورند در طی سال بارها به شینگن وارد و از آن خارج شوند. “مدت اعتبار” ویزای از نوع “D” می تواند تا یک سال باشد اما حداکثر “روزهای مجاز” آن همان 90 روز است.
⬅️ ویزای یک بار ورود (سینگل)- با رقم 1 در ویزا مشخص شده و به این معنی است که پس از یک بار ورود و خروج تان از شینگن، ویزایتان بدون توجه به تاریخ اعتبار و روزهای مجاز آن باطل خواهد شد؛ حتی اگر از طول مدت اعتبار ویزا و تعداد روزهای مجاز آن هم باقی مانده باشد. ویزایی که برای یک بار ورود معتبر باشد پس از یک بار استفاده از آن همیشه باطل است.
⬅️ تعداد ورود نامحدود(مالتیپل)- با کلمه “مولتی” در ویزا مشخص شده و به این معنی است که در مدت اعتبار ویزای خود و روزهای مجاز درون ویزا می توانید بصورت نامحدود به شینگن وارد شوید.
برای اخذ ویزای شینگن باید چند مرحله را طی کرد که در ادامه با هم بررسی می کنیم.
قدم اول
باید بدانید به چه نوع ویزایی نیاز دارید. بسته به هدف شما از سفر به منطقه شینگن ویزاهای متفاوتی ارائه می‌شود. برای مثال ویزای توریستی شینگن، ویزای تجاری یا ویزای کاری شینگن ، ویزای فعالیت‌های ورزشی یا فرهنگی، ویزای رسمی، ویزای علمی، ویزای تحصیلی شینگن و ویزای ملاقات با خانواده یا دوستان. پس برای سرعت بخشیدن به روند کارتان اول از همه هدف از سفر و نوع ویزایی که می‌خواهید برای اخذ آن اقدام نمایید را مشخص کنید.
قدم دوم
در گرفتن ویزای شینگن، مشخص کردن کشور مقصد مهم است. بعد از این‌که مقصد شما مشخص شد باید از طریق سفارت کشور مقصد یا یکی از کنسول‌گری‌های کشور مقصد و یا یک مرکز ویزا که وابسته به سفارت کشور مقصد است، برای اخذ ویزای شینگن اقدام کنید. اگر تنها قصد سفر به یک کشور عضو شینگن را دارید باید از طریق سفارت یا مرکز ویزای آن کشور برای اخذ ویزای شینگن اقدام کنید؛ اما در صورتی‌که شما قصد سفر به بیش از دو کشور عضو پیمان شینگن را دارید باید درخواست خود را به سفارت کشوری ارائه دهید که بیشتر روزهای سفرتان را آن‌جا سپری می‌کنید. در صورتی‌که مدت اقامت شما در هر یک از کشورها مشخص نیست یا اینکه برابر نیست، می‌توانید درخواست اخذ ویزای شینگن را به سفارت یا مرکز ویزای کشوری ارائه بدهید که مقصد اول‌تان است یعنی اولین کشور عضو شینگن که شما وارد آن خواهید شد.
قدم سوم
گام بعدی ، پیدا کردن مناسب‌ترین زمان برای ارائه درخواست اخذ ویزای شینگن است. با توجه به این‌که فرآیند اخذ ویزا از سفارت یا کنسول‎گری‌های شینگن زمان‌بر است؛ شما باید در فرصت مناسبی برای اخذ ویزا اقدام کنید. طبیعتا هر چه زودتر برای اخذ ویزا اقدام کنید بهتر است. بهترین و زودترین زمان برای ارائه درخواست سه ماه قبل از شروع سفر بوده و دیرترین زمان 15 روز قبل از شروع سفر است. توصیه ما این است که حداقل سه هفته قبل از سفرتان برای اخذ ویزا اقدام کنید.
قدم چهارم
مرحله بعد؛ گرفتن وقت از سفارت کشور مقصد است. برای طی کردن پروسه اخذ ویزای شینگن از سفارت کشوری که می‌خواهید به آن سفر کنید وقت بگیرید. برخی از سفارت‌ها این امکان را به شما می‌دهند که به صورت آنلاین برای گرفتن وقت اقدام کنید؛ اما برخی از سفارت‌ها هنوز هم از طریق مراجعه حضوری شما را پذیرش می‌کنند.
قدم پنجم
بعد از طی کردن مراحل گفته شده باید فرم درخواست ویزا را تکمیل کنید. فرم درخواست ویزا را دانلود کرده و آن را با صداقت کامل پر کنید. آخرین فرم ارائه شده توسط سفارت را باید دانلود کرده و یا از سفارت بگیرید. تمامی قسمت‌های فرم را باید کامل پر کنید. توجه داشته باشید که باید فرم را در دو نسخه چاپ نموده و در هر دو نسخه را امضا کنید. البته اخیرا توسط اکثر سفارت ها این مورد اینترنتی انجام می شود .
قدم ششم
قدم بعدی جمع‌آوری مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای شینگن است. برخی از مدارک لازم عبارتند از مدارک شناسایی ، فرم درخواست ویزا ، پاسپورت معتبر ، دو عکس رنگی ، بیمه سفر ، رزرو بلیط رفت و برگشت، اثبات محل اقامت و اثبات پشتوانه مالی در طول سفر. سایر مدارک اضافی که هر یک از سفارت‌ها از متقاضیان می‌خواهند را باید از سفارت کشور مقصد بپرسید و به سفارت ارائه دهید.
قدم هفتم
بعد از گرفتن وقت از سفارت کشور مقصد، برای شما وقت مصاحبه مشخص می‌شود. شما باید در تاریخ تعیین شده به سفارت مدنظرتان مراجعه کنید. روز مصاحبه شما باید مدارک لازم را به‌همراه داشته باشید و به افسر کنسولی که با شما مصاحبه می‌کند تحویل دهید. در طول مصاحبه از شما سوالاتی در مورد محل اقامت‌تان در طول سفر، هدف از سفر و سایر جزییات پرسیده خواهد شد. سعی کنید که در نهایت صداقت پاسخ‌های درستی را ارائه بدهید که با پاسخ‌های فرم درخواست‌تان هم‌خوانی داشته باشد.
قدم هشتم
مرحله ی بعد، پرداخت هزینه اخذ ویزاست. هنگام درخواست اخذ ویزای شینگن شما باید هزینه‌ لازم را پرداخت کنید. هزینه اخذ ویزا توسط کشورهای عضو شینگن تصویب شده و غیر قابل تغییر است. این هزینه با توجه به سن و وضعیت فرد متقاضی تفوت می کند.
قدم آخر
در آخر شما باید منتظر پاسخ درخواست اخذ ویزای شینگن خود بمانید. بررسی درخواست شما توسط سفارت معمولا 15 روز طول می‌کشد؛ البته با توجه به هر فرد این زمان متغیر بوده و ممکن است طولانی‌تر شود. نهایتا طی یک دوره 15 تا 45 روزه نتیجه درخواست شما اعلام خواهد شد.